Ju Jitsu voor kinderen

 

Beste ouder

Allereerst heel fijn dat u dit aan het lezen bent! U heeft het beste met uw kind voor. Een simpele vraag: Hoe bereid je je kind voor op alle uitdagingen die het leven bied? Het antwoord ligt natuurlijk wat gecompliceerder. In het leven wordt er een hoop van je gevraagd. Je moet je concentreren op school, je hebt huiswerk, toetsen, examens enz. Er wordt van je verwacht dat je doelen hebt en dan ook nog deze doelen weet te behalen.

Door middel van Ju Jitsu leren zij zich weerbaar te maken tegen bijvoorbeeld pesten. Ook zullen zij leren om te gaan met winnen en verliezen. Veel van deze dingen worden niet geleerd op school of op andere verenigingen. En dit terwijl, als deze zaken al op jonge leeftijd worden bijgebracht, ze een enorm positieve impact op hun verdere leven zullen hebben. In het Ju Jitsu komen al deze aspecten aan bod.

Ju Jitsu is een hele complete vechtsport. Een totale vorm van zelfverdediging. Er worden technieken gebruikt uit het Judo, Karate en Kickboksen.

Voor kinderen is dit een ideale sport. Wij geven letterlijk les met vallen en opstaan. Met correct vallen en opstaan hebben de kinderen hier ook veel baat bij tijdens het spelen in bijvoorbeeld de speeltuin. Hiernaast leren wij de kinderen stoten, trappen en afweren. Deze technieken worden aangevuld met ontsnappen, klemmen en controletechnieken. Alles wordt op een speelse manier aangeleerd en er wordt geleerd om rekening te houden met de ander.

Bij Ju Jitsu voor kinderen worden bepaalde fysiek gevaarlijkere technieken zoals o.a. rugworpen en rugklemmen weggelaten en wordt zorgvuldig rekening gehouden met een 'lichaam in de groei'.  

Er zullen twee groepen gemaakt worden:

7 tot 12 jaar en 13 tot 16 jaar. Hierna zullen de kinderen doorstromen naar de volwassenen.