Ju Jitsu

Wij geven ju jitsu voor volwassenen. Ju Jitsu is een heel compleet vechtsport systeem. Alle aspecten worden hierin meegenomen. Wij trainen stoten en trappen, worpen, klemmen en grondtechnieken. Hierdoor kunnen wij echte situaties nabootsen. Wij behandelen de zelfverdedigingsaspecten maar ook het competitie gedeelte. Aan het einde van de les zal men de geleerde technieken toe kunnen leren passen tijdens sparring sessies. U zal sterker, fitter en zelfverzekerder worden. Wij staan garant voor een variërend en fris les programma. Er worden geen trucjes aangeleerd maar technieken die zich hebben bewezen in verschillende wedstrijdsystemen en disciplines.

Er zijn meerdere wedstrijdsystemen uit het hedendaagse Jiu Jitsu ontstaan. 

  • Fighting System: Deze discipline komt het dichtst bij bij een echt gevecht. De wedstrijden worden verdeeld in drie fases. Het staande gevecht met stoten en trappen, het Judo gedeelte met worpen en als laatst wordt er op de grond verder gegaan om iemand af te laten tikken door middel van een klem of wurging.
  • Duo System: Twee duo's nemen het tegen elkaar op in een demonstratie wedstrijd. Wie de demonstratie zo goed mogelijk uitvoert die wint door een hoger punten totaal.
  • Ne-waza: Deze wedstrijden beginnen staande echter je mag direct naar de grond toe gaan om vanuit daar je tegenstander in een klem of wurging te krijgen.