google3158c59f28332757.htmlWat is Jiu Jitsu?

Wat is Jiu Jitsu?

Jiu Jitsu is een Japanse vechtsport. Eind jaren 40 is Jiu Jitsu in Nederland en de rest van Europa tot grote ontwikkeling gekomen. De technieken in het Jiu Jitsu stellen de beoefenaar in staat om een sterkere tegenstander te overwinnen. Dit is één van de redenen waarom het Jiu Jitsu ook uitermate geschikt is voor dames. Daarbij mag de Jiu Jitsuka gebruik maken van verschillende technieken die niet bij het Judo ingezet mogen worden, zoals stoot- en traptechnieken. Een Jiu Jitsuka beschikt ook over meer klemtechnieken dan de Judoka.


In het hedendaagse Jiu Jitsu wordt er veel meer nadruk gelegd op de realiteit. 


In Jiu Jitsu wordt gebruikgemaakt van kata's; dit zijn series aanvallen en verdedigingen die zo perfect mogelijk uitgevoerd dienen te worden. Voorbeelden van een Jiu Jitsu kata zijn:

Er zijn meerdere wedstrijdsystemen uit het hedendaagse Jiu Jitsu ontstaan. 

  • Fighting System: Deze discipline komt het dichtst bij bij een echt gevecht. De wedstrijden worden verdeeld in drie fases. Het staande gevecht met stoten en trappen, het Judo gedeelte met worpen en als laatst wordt er op de grond verder gegaan om iemand af te laten tikken door middel van een  klem of wurging.
  • Duo System: Twee duo's nemen het tegen elkaar op in een demonstratie wedstrijd. Wie de demonstratie zo goed mogelijk uitvoert die wint door een hoger punten totaal.
  • Ne-waza: Deze wedstrijden beginnen staande echter je mag direct naar de grond toe gaan om vanuit daar je tegenstander in een klem of wurging te krijgen. 

Vanaf 7 jaar kun je bij ons terecht voor het volgen van lessen in Jiu Jitsu. Kimura Gym is aangesloten bij de Ebo Academy.  De lessen worden verzorgd door gediplomeerde leerkrachten.

Doe een keer een gratis proefles mee met deze veelzijdige vechtsport!
Kledingtip voor een proefles: lange sportkleding!arrow_drop_up arrow_drop_down